Qui som «Unió d’Associacions UAI»

Un Projecte federatiu, unió i plataforma de col.lectius.

El projecte Unió d’Activitats Integrades Activa’t + (UAI) naix de la unió d’ Associacions i Col.lectius intercomarcarls e interprovincials propers. Actua   en una área molt ben comunicada, on la costa i les terres d’interior s’uneixen ,per tal de dur endavant un projecte  Federatiu. Som un Federació d’Associacions.

Activa't +

Àmbit d’actuació geogràfic de la UAI

Federació d’Associacions, o el que és el mateix, Unió d’Associacions d’àmbit intercomarcal i provincial, que desentrolla la seua activitat a les Comarques Centrals de la Comunitat Valenciana:  a la Safor, la Marina Alta, el  Comtat, la Valla d’Albaida, la Costera i  la Marina Baixa.

Es tracta d’una Federació Interprovincial ja que agafa el començament, el final o aleshores com vullgam interpretar, Sur de la Província València o Nord de la Província d’Alacant.

Vàries són les poblacions que identifiquen la zona d’actuació, en un principi , ja que són, on están adreçades les tres Associacions  fundadores.  Oliva. Pego i les Valls, Gallinera, Alcalà, Ebo i Laguar, Xaló , Atzúbia i Forna …. El seu àmbit d’actuació geogràfic està dissenyat amb criteris de proximitat, relació, història, cultura, sectors econòmics com l’agricultura , el turisme actiu, l’esport, l’entorn muntanyós i costaner.  Es tracta del Territori Diànic, com definia Joan Pellicer.

uai ambit actuació jpg

Cas del  turisme actiu , on podem destacar ja dos esdeveniments esportius que gestiona la Federació desde  el 2012, prestant ajuda cap als serveis de gestió técnica i administrativa al Club Triatló Oliva. Tot, per tal d’organitzar el  International Triatló 113MD Oliva “Capità de la Vangvarda” i la Degana de la CV Triatló Oliva que ja té 30 anys.

 El que denominem, Projecte Viu la  Festa «Oliva és Triatló» que per Oliva una població ja identificada amb el Triatló podria suposar obtindre la Declaració d’Interés Turístic Autonòmic, i on Pego i les Valls, beuen de l’enllaç i de la tradició de tans anys de donar suport a aquestos esdeveniments.

Vistes les condicions que acompleix el projecte, com fer festa, espectacles i rebre el suport de la gran majoria de col.lectius, festers, esportius i culturals i principalment la creació d’ocupació.

El Projecte a dos proves inclou la prova més antiga de la Comunitat Valenciana coneguda com la Degana.  El Capità i la Degana són un clar exemple que cal esmentar com a foment del treball i l’ocupació. Actuacions en sectors tan dinàmics com el Turisme Actiu, Esportiu i Cultural, adreçat  al moviment associatiu i de col.lectius de base social multidisciplinar, a poblacions properes, clubs , associacions culturals, mediambientals, de caràcter social etc….

També cal destacar la tasca que el Club de Muntanya Botamarges fa any rere any mostrant l’entorn muntanyós més proper, amb l’organització de la Botamarges i l’Arrapapedres, són dos esdeveniments trails molt importants per tal de coneixer el que ens envolta i estimaro. Territori Diànic, territori del Blau al- Azraq que millor presentació i homenatge a Joan Pellicer.

Clubs i entitats on la gent troba sentit, ús i valors , la seua unió permet inclusió, coneixement i progrés.

Conflueixen situacions que clarament ha provocat la crisi econòmica actual, on professionals de llarg recorregut laboral s’han vist abocats a a pèrdua dels seus llocs de treball, i on gent jove, que vol iniciar-se al món laboral, no ho pot fer.

Aquesta Federació naix amb l’espirit que el món associatiu ha fet perdurar , any rere any, i que són garantia de recuperació de valors socials essencials. D’aquesta amalgama de situacions diverses i de diferents associacions on pertanyen molts professionals, naix de manera integrada, un projecte d’àmbit , social, cultural, esportiu, econòmic i mediambiental. Tot dins el  marc ,de la nostra cultura. On l’experiència, la formació, i sobre tot les ganes de treballar garanteixen la seua projecció.

Tot  aquest projecte està creixent amb una filosofía slow, sostenible, on el temps és la moneda i la qualitat de vida el resultat.

Les ferramentes i els recursos dels quals disposem estant units, aquesta unió és la que proposa la Federacióo UAI Activa’t +. La nostra Cultura Mediterrània, el Mediterrani, font de civilització i cultura, és la nostra major riquesa, la nostra senyal d’identitat.

La llengua la vivim com una oportunitat, un enllaç, un vehicle de transport humà, no és font d’una ideología, i no permet en cap cas, un ús polititzat, tot el contrari, la llengua és una eina de comunicació i agermanament.

La història ens determina, ibers, romans, musulmans, cristians, moriscs una conjugació perfecta que cimenta i construeix  estructura de progrés.

Propòsits i objectius generals

Ara més que mai , en plena caiguda del sistema, de crisi humana on la cobdícia és la gran causa d’una  crisi anomenada “financiero econòmica”. Tal volta aquesta Federació siga una eina per posar en marxa un model fonamentat en els recursos propers, en la terra on vivim i compartim experiències vitals, que passaven desapercebudes per tothom.  Es tan senzill com tornar a els valors que van servir als nostres avantpassats, per a mantindre les seues estructures grupals, les seues tribus, les seues famílies, els nostres pobles. Sabem que poden adquirir, un valor afegit,  en aquest món en què caminem buscant patrons de comportament altament estudiats pel mercat de consum. Fer més economia social, solidaria en la qual fonamentar el progrés de la societat.

Inventar no será necessari, observar será essencial, hem d’anar al nostre entorn inmediat i veure els recursos dels quals disposem, per exemple  en termes agraris podriem comptar amb un secà productiu, una terra de regadiu privilegiada, una terra rica, lluminosa mediterrània, productiva. En temes culturals amb un llegat patrimonial e històric envejable, Territori Dianium.. posar-los en valor i apendre. En temes mediambientals amb les nostres muntanyes, la Muntanya «Iqlim al- Yabal» i parcs tan emblemàtics com la Marjal Oliva Pego, les nostres platges, dunes… protecció, manteniment i creació de recursos. Ho tenim ahí mateix, no més cal començar, aquesta Federació on les associacions que la formen ja porten un bon camí recorregut s’uneixen amb aquest objectiu.

Crear la plataforma que poguera fer ocupació, llocs de treball sostenibles en el temps és el nostre principi més important i que ens acompanyarà sempre. Per tal d’aconseguir aquest propòsit la Federació amb les associacions membres, ha aconseguit fer una plataforma web, començar treballs puntuals i estacionals que les pròpies associacions han creat, aquests inicis han permés dissenyar quatre camps que descriurem breument i que constituixen l’eix de les nostres actuacions presents i futures.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>